گوشی موبایل «Galaxy Z Flip» در فوریه 2020 به بازار عرضه شد تا تنوع محصولات سامسونگ را هرچه بیشتر کند. این گوشی تاشو طراحی نوینی دارد که آن را به محصولی خاص تبدیل کرده است. نمایشگر این گوشی در زمان باز شدن 6.7 انیچ اندازه دارد و در زمان بسته بشدن در یک دست جا میشود. علاوهبراین، یک نمایشگر کوچک هم روی بدنه گوشی جاسازی شده است تا زمان بسته شدن گوشی هم کاربر از اعلانها مطلع شود.
صفحهنمایشی با فناوری جدید Dynamic AMOLED و تراکم پیکسلی 425 پیکسل هم نشان از جزئیات بالای نمایشگر این محصول دارد. تراشهی این محصول، اسنپدراگون 855+ است که بهعنوان تراشهای 7 نانومتری عملکرد فوقالعاده بهینهای دارد. این تراشه که به همراه 8 گیگابایت رم عرضه میشود، برای انجام کارهای روزمره و باز کردن چندین برنامه بهصورت همزمان و تماشای ویدئو کاملاً مناسب است و کم نمیآورد. تراشهی گرافیکی Adreno 640 هم برای پخش ویدئو و بازی مناسب است. در این محصول هم دوربین قاب پشتی از دو سنسور پرقدرت تشکیل شده است. سنسورهایی با رزولوشن 12 مگاپیکسل که خروجی تصاویر مطلوبی دارند. وجود درگاه USB Type-C، امکان شارژ بیسیم با سرعت بسیار بالا، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 15 واتی و باتری پرقدرت 3300 میلیآمپرساعتی از دیگر ویژگیهای این گوشی خاص سامسونگ است. این محصول خوشساخت سامسونگ ترکیبی از نوستالژی و مدرنیته است و به نظر میرسد به همراه Razer 2019 موتورولا، طراحی جدیدی از گوشی را به مخاطبان عرضه خواهند کرد.
صفحهنمایش گوشی موبایل Galaxy Z Flip: شیشهای به ضخامت موی انسان
گوشی موبایل Galaxy Z Flip روانه بازار شد تا تجربه ناموفق Galaxy Fold به فراموشی سپرده شود. گوشی تاشوی جدید سامسونگ بر خلاف نمونه ناموفق قبلی بهصورت عمودی بازوبسته میشود تا صفحهنمایش شیشهای 6.7اینچی بزرگی را در اختیار کاربر قرار دهد. اما تاشو بودن تنها ویژگی این گوشی جدید و البته خاص نیست. گلکسی Z Flip را باید با دقت خاصی که فقط مخصوص این گوشی خاص است، بررسی کرد؛ نه به این دلیل که این محصول یک گوشی صرفاً خوب یا بد است، بلکه به این دلیل که در دنیای گوشیهای هوشمند امروز، Z Flip محصولی عجیبوغریب است. در ادامه فییلیپ جدید سامسونگ را بیشتر موردبررسی قرار خواهیم داد.
وقتی صحبت از طراحی یک گوشی موبایل تاشو میشود باید به دو نکته بیشتر از هر چیز دیگری دقت کنیم؛ صفحهنمایش و لولایی که برای گوشی درنظر گرفته شده است. این دو ویژگی برای این اهمیت بالایی دارند که هنوز مشکلی حل نشدهی گوشیهای هوشمند هستند. قطعاً مهمترین نکته در طراحی گوشی Z فیلیپ، صفحهنمایش قابل خمش آن است. این صفحهنمایش شیشهای خمشدنی، شاهکاری کمنظیر از طراحی مهندسی شده است. البته برخی کارشناسان این ویژگی را خیلی کمتر از یک شاهکار درنظر میگیرند؛ دلیل مشخصی هم برای این موضوع وجود دارد. سامسونگ برای این که قابل خمیده شدن را به این محصول بدهد، آن را تا جای ممکن نازک کرده است. زمانی که شیشه را را به اندازه کافی نازک کنید، میتوانید به آن خاصیت خمشپذیری بدهید.
سامسونگ شیشه نمایشگر این گوشی را با ضخامت 30 میکرون روانه بازار کرده است. چنین ضخامتی به اندازه موی انسان است. وجود شیشهای با این ضخامت پیامدهای خاص خود را هم در پی دارد. هر خراش یا آسیب کوچک به این صفحهنمایش میتواند آسیبی بزرگی به گوشی برساند. برای این که این مشکل حل شود، سامسونگ یک لایه پلاستیکی را روی سطح شیشهای سوار کرده است. این لایه پلاستیکی بسیار نرم است و اگر ناخن یا فلزی تیز را با فشار روی آن بکشید، متوجه فرورفتگی آن خواهید شد. چنین فرورفتگی میتواند صفحهنمایش اولد گوشی را تا ابد دچار مشکل کند. البته همچنان سامسونگ میتواند ادعا کند که با تولید اولین گوشی موبایل تاشو با صفحهنمایش شیهای، تا ابد نام و برند شرکت را در تاریخ ثبت کرده است.
اگر گوشی را تا انتها باز کنید، با خطی افقی در میانه تصویر روبرو خواهید شد که در واقع هزینهای است که در قبال داشتن یک گوشی تاشو و کوچک باید بپردازید. این صفحهنمایش در کنارهها با حاشیههای پلاستیکی محاصره شده است با توجه به علمکرد و طراحی کلی گوشی نمیتوان از این نظر به سامسونگ خرده گرفت. از نظر کیفیت، هیچ ایرادی را نمیتوانید از صفحهنمایش خوشساخت این محصول بگیرید. نور، روشنایی و رنگها به بهترین شکل ممکن در این فیلیپ دیده میشوند که همین باعث میشود این محصول از نظر کیفیت صفحهنمایش در حدواندازهی سایر گوشیهای بالارده گلکسی قرار بگیرد. البته صفحهنمایش این گوشی بسیار کشیده است و همین باعث میشود زمانی که بخواهید با آن ویدئو تماشا کنید، در هر کدام از سمتهای گوشی، کمی حاشیه مشکی ببینید.
این ویژگی خوبیهای خودش را هم دارد. لمس کردن صفحهنمایش و استفاده از آن بسیار راحت و آسان شده است. سامسونگ هم ادعا میکند که ترکیب پلاستیک و شیشه، عمر کلی گوشی را بالاتر خواهد برد که در حال حاضر و با توجه به تازه تولید بودن گوشی، نمیتوان آن را ثابت کرد.
- ۰۰/۰۱/۱۳